Leczenie dobrą dietą

Autor:
Katarzyna Lewko
Kategorie:
Zdrowie i dieta, Ciało i zdrowie, Poradniki, Kuchnia i ogród,
Cena:
99.00
ISBN:
978-83-8348-082-4
Liczba stron:
400
Format:
206 x 283 mm
Oprawa:
twarda
Premiera:
11/10/2023

Od pewnego czasu można zaobserwować dość sprzeczne mechanizmy rządzące naszym życiem – ludzie coraz częściej chorują, mimo że farmacja i wspierająca ją współczesna medycyna stają się coraz potężniejsze. Z tej zaskakującej zależności można wyciągnąć wniosek o błędnym kierunku naszych poszukiwań. Tymczasem niezwykle cenne dla naszego zdrowia witaminy C, D3 i K2, potężny jod, łatwy do uzupełnienia selen, kurkuma, imbir i surowy miód, są na wyciągnięcie ręki. Najlepsze lekarstwa stoją na półkach w kuchni i rosną w ogrodzie.

Książka jest efektem długoletnich, dociekliwych poszukiwań w dziedzinie zdrowego odżywiania, leczenia organicznym jedzeniem i suplementami diety, nawadniania ciała oraz aktywności fizycznej. W opracowaniu autorka przedstawiła teorie na temat samoleczących właściwości naszego organizmu oraz zalecenia, które pomogą poprawić jakość życia, a także zwalczyć choroby. Warto wiedzieć, że nasze ciało ma dar samoleczenia, jednak musimy dostarczyć mu wszelkich składników odżywczych w odpowiedniej diecie i właściwym czasie.

Wydawnictwo SBM - Copyright © 2024. All rights reserved

realizacja: estinet.pl