Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia

Autor:
Izabella Wit-Kossowska
Kategorie:
Literatura faktu i reportaż, Literatura, Kuchnie świata, Kuchnia i ogród, Poradniki, Kuchnia i ogród,
Cena:
49.95
ISBN:
978-83-8348-080-0
Liczba stron:
192
Format:
165 x 240 mm
Oprawa:
twarda
Premiera:
18/09/2023

Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa.

Izabella Wit-Kossowska – dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.

Wydawnictwo SBM - Copyright © 2024. All rights reserved

realizacja: estinet.pl