Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty

Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty

nowość
Autor:
Klaudia Puchałka
Kategorie:
Domowa spiżarnia, Kuchnia i ogród, Poradniki, Kuchnia i ogród,
Cena:
39.95
ISBN:
978-83-8222-612-6
Liczba stron:
192
Format:
165 x 240 mm
Oprawa:
twarda
Premiera:
15/06/2022

Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy?

Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji na Dzień Matki, walentynki czy Halloween. Autorka daje szczegółowe wskazówki, jak przygotować ozdoby z masy cukrowej, izomlatu, marcepanu, żelatyny czy czekolady oraz jak złożyć tort, wytynkować jego poszczególne warstwy, a następnie misternie ozdobić. Podpowiada też jak we własnej kuchni urządzić pracownię zdobniczą z prawdziwego zdarzenia oraz podaje sprawdzone przepisy na różne okoliczności. Całość jest ilustrowana zdjęciami, na których pokazane są etapy dekorowania oraz gotowe realizacje.

Kup teraz

Wydawnictwo SBM - Copyright © 2022. All rights reserved

realizacja: estinet.pl