Sezon na grzyby rozpoczęty!

Wraz z konsultantem merytorycznym naszego bestsellerowego Atlasu grzybów Wiesławem Kamińskim zapraszamy do obejrzenia materiału z programu Pytanie na śniadanie, wyemitowanego na antenie TVP 2, dostępnego tutaj: Kliknij

Z filmu dowiecie się, jak uniknąć najczęstszych pomyłek w czasie grzybobrania, na które cechy grzybów zwracać szczególną uwagę i jak odróżniać gatunki jadalne od niejadalnych i trujących. Jeśli zaś chcecie poszerzyć swoją wiedzę o grzybach i optymalnie zadbać o swoje zdrowie i bezpieczeństwo przy zbieraniu i wykorzystywaniu w kuchni różnych gatunków grzybów, sięgnijcie po ksiażkę:

Atlas Grzybów, Patrycja Zarawska

W atlasie znalazły się opisy 233 gatunków grzybów zakwalifikowanych jako jadalne, niejadalne bądź trujące. Przystępny opis z pewnością ułatwi identyfikację okazu.

ZOBACZ WIĘCEJ »

 

Wydawnictwo SBM - Copyright © 2024. All rights reserved

realizacja: estinet.pl